Завантаження ...
Новобудови Києва

Окупанти стратили беззбройного українського військовополоненого: Лубінець закликає до міжнародної реакції

Окупанти стратили беззбройного українського військовополоненого: Лубінець закликає до міжнародної реакції фото

Російські окупанти вчинили черговий воєнний злочин, стративши беззбройного українського військовополоненого. Як повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, захисника, у якого були перев'язані руки скотчем, вбили мечем.

Про це повідомляє OBOZ.UA

 "Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути!", - наголосив Дмитро Лубінець.

Моторошне фото зі вбитим воїном почало поширюватися в мережі. За словами волонтера та громадського активіста Сергія Стерненка, страту загарбники здійснили на Покровському напрямку.

*Обережно, фото містить чутливий контент

"У Новогродівці на Донеччині росіяни катували та зарізали українського військовополоненого", – зазначив він під світлиною.

Також в мережі повідомляється, що на мечі, яким було вбито захисника, був надпис "За Курск".

Лубінець підкреслив, що звіряча жорстокість росіян має на меті залякати та деморалізувати український народ: "Скільки ще світ дивитиметься, як Росія демонструє зневагу до будь-яких норм і законів? Я направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку Росії".

Омбудсмен додав, що такі показові страти намагаються деморалізувати українське суспільство, але "бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора".

Як писав SLAVUTYCH.info, за даними національного спротиву, росіяни продовжують використовувати територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) для розміщення особового складу своїх військ та складування боєприпасів і вибухових речовин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: