Завантаження ...
Новобудови Києва

В Україні не мобілізуватимуть осіб до 25 років з обмеженою придатністю: нові зміни

В Україні не мобілізуватимуть осіб до 25 років з обмеженою придатністю: нові зміни фото

В Україні не будуть мобілізувати осіб віком від 18 до 25 років з обмеженою придатністю до військової служби. Цю інформацію підтвердив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час брифінгу 18 вересня. Відповідний наказ Міністерства оборони планується видати до кінця тижня.

Про це пише OBOZ.UA.

Стефанчук зазначив, що Верховна Рада провела закриту нараду з військовими, на якій обговорювалися питання мобілізації осіб молодшого віку. Важливим аспектом є те, що мобілізовані раніше особи віком 18-25 років не будуть відправлені на штурмові дії чи інші ризиковані операції.

Окрім цього, планується розробка законодавчих змін для забезпечення ротації вже мобілізованих військовослужбовців, щоб підтримувати боєздатність армії.

"Ми домовилися зібратися разом у період між засіданнями і обдумати, який законодавчий механізм можемо створити для ротації. Важливо, щоб відстрочка була достатньою для виведення мобілізованих і заміни їх на нових, підготовлених військових", – сказав Стефанчук.

Раніше в парламенті був прийнятий за основу проєкт закону №11379-д. Цей закон має на меті скасувати "лазівку" для мобілізації чоловіків до 25 років, які не проходили військову службу або не закінчували військову кафедру, але були визнані обмежено придатними.

Нагадаємо, що новий штам коронавірусу XEC був виявлений вже у 27 країнах світу, що викликає занепокоєння експертів щодо його можливого домінування цієї зими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: