Завантаження ...
Новобудови Києва

Смог охопив кілька областей України: люди страждають від забрудненого повітря

Смог охопив кілька областей України: люди страждають від забрудненого повітря фото

Сьогодні, 20 вересня, низку областей України, зокрема Київщину, Житомирщину, Чернігівщину та Харківщину, накрив смог. Мешканці скаржаться на погіршення якості повітря, і фахівці рекомендують не виходити на вулицю та зачиняти вікна.

Про це пише OBOZ.UA.

Згідно з даними сервісу IQair, на ранок 20 вересня Київ став лідером серед міст світу за рівнем забруднення повітря, випередивши навіть Каїр. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України пояснило, що причинами забруднення є горіння торф'яників, інші екосистеми та осінні температурні перепади.

Станом на 10:00 в повітрі Києва та його околицях зафіксовано значне перевищення дрібнодисперсних частинок, таких як пил, сажа та дим. Міністерство нагадало, що осінні температурні інверсії сприяють накопиченню шкідливих речовин у приземному шарі повітря, оскільки тепле повітря і вологість утворюють туман, а шкідливі речовини практично не розсіюються.

Міністерство внутрішніх справ додало, що зміна вітру та осередки пожеж в екосистемах також погіршують ситуацію. Станом на ранок рятувальники ліквідують 21 масштабну пожежу в екосистемах України, загальною площею близько 2200 гектарів. У ліквідації беруть участь близько 860 осіб та 201 одиниця техніки ДСНС, а також три пожежні потяги "Укрзалізниці".

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що в районах Вишгорода, Броварів, Обухова та Борисполя виявлені пожежі торф’яників, трав’яного настилу та лісової підстилки. Рятувальники продовжують свою роботу, а моніторинг стану повітря триває.

З огляду на ці обставини, жителям областей радять бути обережними та дотримуватись рекомендацій щодо здоров'я.

Нагадаємо, що новий штам коронавірусу XEC був виявлений вже у 27 країнах світу, що викликає занепокоєння експертів щодо його можливого домінування цієї зими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: