Завантаження ...
Новобудови Києва

ЄС не примушуватиме чоловіків мобілізаційного віку повертатися в Україну

ЄС не примушуватиме чоловіків мобілізаційного віку повертатися в Україну фото

Громадяни України чоловічої статі призовного віку не підлягатимуть примусовому виселенню з території Європейського Союзу. Єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що ЄС не застосовуватиме диференційований підхід до українських біженців, базуючи рішення на статі, віці чи військовій призовній спроможності.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

У інтерв’ю Радіо Свобода Йоганссон підкреслила, що такий підхід є неприйнятним відповідно до директиви про тимчасовий захист.

"Ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і обговоримо з українською владою, як зробити це найкращим чином. Ми нікого не викидатимемо з ЄС", – зазначила вона.

Зараз в ЄС перебуває близько 4,5 млн українців, на яких поширюється директива про тимчасовий захист, і ця цифра поступово зростає, на приблизно 10 тис. осіб на тиждень. Йоганссон також додала, що хоча кількість біженців зростає, багато людей повертаються в Україну.

Президент України Володимир Зеленський раніше коментував можливість примусового повернення громадян. Він наголосив на важливості не втратити 7,5 млн українців, які виїхали за кордон, але підкреслив, що повернення має відбуватися без примусу, особливо для дорослих і дітей.

Як повідомляв SLAVUTYCH.info, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський виступив з ініціативою передати тимчасово окупований росією український півострів Крим під мандат ООН. Він вважає, що це необхідно для підготовки чесного референдуму щодо майбутнього регіону. Сікорський озвучив цю думку на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: