Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Tabletki.ua відповідає на критику Держлікслужби: готові до діалогу та співпраці

Tabletki.ua відповідає на критику Держлікслужби: готові до діалогу та співпраці фото

Аптечний прайс-агрегатор Tabletki.ua висловив занепокоєння щодо недавніх заяв голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужби) Романа Ісаєнка. У своїй промові Ісаєнко звинуватив прайс-агрегатори у неможливості контролю за препаратами, які можна забронювати.

Про це повідомляє 24 канал.

Співзасновник Tabletki.ua Олександр Муравщик зазначив, що слова Держлікслужби є некоректними, адже сервіс працює виключно з ліцензованими аптеками, які несуть відповідальність за точність і повноту наданої інформації.

"Ми завжди оперативно реагуємо на запити державних органів та надаємо всю запитувану інформацію", — підкреслив він.

Конфлікт через ліцензійні умови

Проблема виникла після того, як Держлікслужба запропонувала зміни до ліцензійних умов, які, на думку Tabletki.ua, могли б призвести до фактичної заборони діяльності прайс-агрегаторів. "Наш сервіс рішуче виступив проти цих змін і ініціював обговорення з ДЛС та МОЗ", — зазначив Муравщик.

Він також наголосив, що всі профільні чиновники раніше підтверджували, що не мають жодних претензій до діяльності сервісу.

Очікування на конструктивний діалог

Tabletki.ua сподівається, що діалог із Держлікслужбою продовжиться конструктивно, а остаточна версія змін врахує спільні напрацювання.

"Наш сервіс завжди діяв у відповідності до чинного законодавства, яке не забороняє діяльність прайс-агрегаторів", — підсумував Муравщик.

Конфлікт навколо онлайн-бронювання ліків виник у квітні цього року, коли з'явився проєкт постанови, що фактично унеможливлював використання послуг прайс-агрегаторів. Після суспільного резонансу були проведені численні зустрічі з представниками МОЗ, Держлікслужби, аптечних мереж та онлайн-сервісів.

Нагадаємо, що у справі вбивства Ірини Фаріон з'явилися нові докази, які підтверджують, що підозрюваний В'ячеслав Зінченко безсумнівно був на місці злочину. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: