Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

МОЗ: осінній спалах COVID-19 в Україні малоймовірний

МОЗ: осінній спалах COVID-19 в Україні малоймовірний фото

В Україні малоймовірний осінній спалах COVID-19, оскільки на світовому рівні поки що немає нових мутацій коронавірусу, крім штаму FLiRT. Про це в інтерв'ю "УП. Життя" повідомив заступник міністра охорони здоров'я та головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Про це повідомляє УНІАН.

Очікування щодо захворюваності

Кузін зазначив, що з вересня в Україні розпочнеться реєстрація циркуляції інших респіраторних вірусів, які можуть витіснити COVID-19.

"Захворюваність на COVID-19 повинна зменшуватися впродовж цього зимового періоду за оптимального сценарію", — підкреслив він.

Проте, якщо з’явиться новий штам, можливе збільшення захворюваності COVID-19, що додасться до стандартних випадків грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Епідеміологічна ситуація

Наприкінці серпня Кузін зауважив, що в Україні спостерігається різке зростання захворюваності на COVID-19. У липні було зареєстровано 11,5 тисяч хворих, тоді як за першу половину серпня — понад 26 тисяч. Зростання випадків пов'язане з новим субваріантом Omicron — FLiRT.

Цей варіант має легкий перебіг захворювання для вакцинованих, але може бути важким для людей старше 60 років та тих, хто має хронічні захворювання.

"FLiRT поки не викликає значного підвищення рівня госпіталізації, але швидко передається, що призводить до хвилеподібної захворюваності", — додав Кузін.

Нагадаємо, аптечний прайс-агрегатор Tabletki.ua висловив занепокоєння щодо недавніх заяв голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужби) Романа Ісаєнка. У своїй промові Ісаєнко звинуватив прайс-агрегатори у неможливості контролю за препаратами, які можна забронювати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: