Кінець війни ближчий, ніж нам здається, – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив оптимістичний погляд на можливе закінчення війни з Росією, заявивши в інтерв'ю ABC News, що кінець війни "ближче, ніж ми вважаємо".

Президент України Володимир Зеленський висловив оптимістичний погляд на можливе закінчення війни з Росією, заявивши в інтерв'ю ABC News, що кінець війни "ближче, ніж ми вважаємо".

Про це повідомляє УНІАН.

"Я думаю, що ми ближче до миру, ніж нам здається. Ми ближче до закінчення війни", – підкреслив він.

Зеленський закликав союзників зміцнити армію України.

"План перемоги – це зміцнення України. Тому ми просимо наших друзів, наших союзників, щоб вони нас посилили. Це дуже важливо", – сказав український президент.

Крім того, Зеленський відзначив, що Путін "боїться" Курської операції: "Це правда. Він дуже сильно боїться. Чому? Тому що його люди побачили, що він не може захистити всю свою територію".

Президент також додав, що Україна може змусити Путіна припинити війну тільки з "сильної позиції".

План перемоги Зеленського

Зеленський, який перебуває з візитом у США, планує зустрітися з президентом США Джозефом Байденом, щоб представити йому План перемоги. Він розраховує обговорити деталі цього Плану, а також підтримку з боку Сполучених Штатів у боротьбі України за свободу.

За інформацією видання The Times, Зеленський закликатиме США до гарантій безпеки, щоб адміністрація Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах не змусила Україну укласти невигідну мирну угоду.

План Зеленського включає чотири ключові пункти: прохання про західні гарантії безпеки на кшталт пакту про взаємну оборону під час вступу до НАТО; продовження операції в Курській області Росії як територіального козиря; прохання про надання "специфічного" сучасного озброєння; міжнародна фінансова допомога для зруйнованої економіки України.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський оголосив, що Україна відкрито готова до участі Росії у другому Саміті миру. Президент зазначив, що Київ активно працює над планом, який дозволить вести переговори з РФ у будь-якому форматі. Наразі вже готові три ключові пункти цього плану.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: