Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вино для здоров'я: Вибір між білим та червоним

Вино для здоров'я: Вибір між білим та червоним фото

Біле чи червоне вино — в чому різниця та яке краще для вашого здоров'я?

Одні стверджують, що червоне вино забезпечує кращий рівень холестерину та захищає від ускладнень діабету, інші переконані, що біле вино сприяє якісному контролю рівня цукру в крові. Давайте розглянемо, яке вино насправді корисніше та як його правильно вживати.

Загалом, червоне вино визнане багатшим на вітаміни та мінерали, що приносить багато користі для здоров'я завдяки високому вмісту антиоксидантів. З іншого боку, біле вино славиться меншим вмістом калорій.

Наукові дослідження підтверджують, що вибір між червоним та білим вином може впливати на рівень холестерину та контроль рівня цукру в крові. Залежно від вашого вибору, можна забезпечити певні переваги для вашого здоров'я.

За результатами аналізу бази даних Міністерства сільського господарства США, в середньому склянка червоного вина містить 125 калорій, тоді як білого — 121. Водночас кількість вуглеводів і кальцію залишається практично однаковою.

Відповідь на питання, яке вино краще, складається з великої кількості факторів. Солодке чи ігристе вино впливає на організм по-різному, тому важливо враховувати конкретний тип вина.

Дієтолог Деббі Петітпейн рекомендує віддавати перевагу сухим білим винам або винам із меншим вмістом цукру та алкоголю. Важливо уникати десертних вин і вин із великою кількістю цукру та алкоголю.

Виробництво вина впливає на його характеристики, і виноград, вирощений в теплих регіонах, має більш високий вміст цукру та алкоголю. Тому важливо враховувати місце виробництва вина.

На кількість вина, яку можна вживати щодня, дієтологи рекомендують не більше одного келиха для жінок та не більше двох для чоловіків. Додавання газованої води для розведення вина може допомогти розширити розмір порції без збільшення кількості алкоголю та калорій.

Отже, вибір між білим і червоним вином — це не лише смакові переваги, але і питання вашого здоров'я. Пам'ятайте про розумне та помірковане вживання,  нехай вино буде не лише задоволенням, а й джерелом користі для вашого здоров'я.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: