Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Найкорисніший суп для здоров’я: Щоденне благо овочевої першої страви

 Найкорисніший суп для здоров’я: Щоденне благо овочевої першої страви фото

Медичний світ рекомендує включити в раціон харчування овочеві супи. Якщо ви прихильник м'ясних бульйонів, важливо готувати їх правильно, щоб не завдавати шкоди організму. Давайте дізнаємося, чому овочевий суп є таким корисним і як його готувати на м'ясному бульйоні.

Користь овочевого супу

Овочеві супи стали необов'язковою стравою щоденного харчування, за словами лікарів. Проте це не стосується овочевих супів, які є відмінним джерелом вітамінів та сполук. Вони особливо корисні для людей похилого віку, матерів, дітей та при суворих дієтах, насичуючи організм необхідними речовинами.

Навпаки, м'ясні бульйони можуть містити багато екстрактивних мікроелементів і навіть антибіотики, які потрапляють в них з м'яса і можуть бути шкідливими.

Як готувати овочевий суп: поради від експертів

Якщо ви обираєте м'ясний бульйон, важливо варити його тільки з домашнього м'яса. Злийте першу воду після тридцятихвилинного відварювання м'яса, додайте нову воду перед закипанням і вже тоді кидайте овочі.

Не перебільшуйте з сіллю, використовуйте сезонні овочі, краще куповуйте їх у перевірених місцях. Це гарантує відсутність хімічних домішок та нітратів.

Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів, додайте овочі в окріп і закрийте каструлю кришкою, щоб конденсат не забирав їх.

Лікарі рекомендують не їсти гарячі перші страви, оскільки це може пошкодити стравохід і спричинити захворювання. Також не розігрівайте весь суп одразу – краще розігрівайте порції для збереження вітамінів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: