Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Вишня у власному соку на зиму: 15 чудових рецептів для вашої кухні

Вишня у власному соку на зиму: 15 чудових рецептів для вашої кухні фото

Дізнайтеся, як зробити на зиму смачні заготовки з вишні, які стануть в нагоді для приготування компотів, випічки, вареників та млинців. Ось 15 рецептів, які ви обов'язково захочете спробувати!

Рецепти вишні у власному соку

Вишня без кісточок у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 склянка цукру.

Приготування: Промийте вишні, обсушіть і видаліть кісточки. Змішайте ягоди з цукром, покладіть до чистих банок і залиште в теплі на годину. Простерилізуйте 15 хвилин.

Вишня з кісточками у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 250 г цукру.

Приготування: Помийте та обсушіть вишні, засипте їх цукром, складіть у банки і залиште на одну годину. Простерилізуйте 20 хвилин і закатайте.

Вишня з лимонною кислотою

Інгредієнти: 1 кг вишні, 250 г цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування: Засипте підготовлену вишню цукром і залиште на годину в теплі. На повільному вогні доведіть до кипіння, проваріть 15 хвилин, додайте лимонну кислоту і варіть ще 5 хвилин. Розкладіть до чистих банок, закатайте.

Вишня у власному соку без цукру

Приготування: Промийте та обсушіть вишні, покладіть до чистих банок і залиште на 1,5-2 години, щоб з’явився сік. Простерилізуйте банки з ягодами 15 хвилин і закатайте.

Вишня у власному соку в духовці

Інгредієнти: 1 кг вишні, 300 г цукру.

Приготування: Змішайте вишню з цукром, розкладіть по банках і залиште в теплому місці на пів години. Поставте банки з ягодами до духовки і прогрівайте за температури 120 градусів, поки сік не заповнить їх до верху. Закатайте та закутайте банки на добу.

Вишня з корицею у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ч. л. меленої кориці, 1 склянка цукру.

Приготування: Підготовлену вишню змішайте з цукром і корицею, розкладіть по банках. Накрийте кришками і залиште на годину в теплі, щоб з’явився сік. Простерилізуйте 20 хвилин, закатайте.

Вишня, консервована з коньяком

Інгредієнти: 1 кг вишні, 200 мл коньяку, 300 мл води, 4 склянки цукру.

Приготування: Закип’ятіть воду з цукром, додайте підготовлену вишню і проваріть 10 хвилин. Викладіть вишню до стерилізованих банок, а сироп змішайте з коньяком і додайте до ягід. Закатайте і залиште в теплі на добу.

Варення з вишні з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 400 г цукру, 2 ст. л. желатину.

Приготування: Вишню засипте сумішшю желатину з цукром. Накрийте кришкою і залиште на 2 години. На повільному вогні проваріть масу 3 хвилини після закипання, розкладіть по банках і закатайте.

Перетерта вишня з цукром

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування: Вишню без кісточок подрібніть у блендері. Змішайте масу з цукром і лимонною кислотою, на повільному вогні проваріть 10 хвилин. Розкладіть до стерилізованих банок і закатайте.

Перетерта вишня з желатином

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 50 г желатину.

Приготування: Вишню без кісточок подрібніть блендером. Отриману масу проваріть 10 хвилин на повільному вогні. Змішайте желатин із цукром і додайте до вишень. Прогрійте все разом 5 хвилин, розкладіть по банках і закатайте.

Вишня зі спеціями у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 1800 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 3 бутони гвоздики, 2 зірочки бадьяна, пів палички кориці, ванілін на кінчику ножа, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: Підготовлену вишню змішайте з цукром і залиште на годину, щоб з’явився сік. На повільному вогні доведіть масу до кипіння і варіть 5 хвилин. Додайте спеції і готуйте 7 хвилин під кришкою. Розкладіть в підготовлену тару і закатайте.

Вишня з апельсиновою цедрою у власному соку

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1 ст. л. апельсинової цедри, 400 г цукру.

Приготування: Підготовлені ягоди змішайте з цедрою і цукром. Розкладіть масу по банках, простерилізуйте 15 хвилин і закатайте.

Вишневе варення з шоколадом

Інгредієнти: 1 кг вишні без кісточок, 100 г гіркого шоколаду, 4 склянки цукру.

Приготування: Вишню засипте цукром і приберіть на ніч до холодильника. Вранці проваріть на повільному вогні 10 хвилин і остудіть. Повторіть процедуру двічі. На третій раз додайте дрібні шматочки шоколаду, проваріть 5 хвилин і розкладіть по банках.

Вишневе варення з содою

Інгредієнти: 1 кг вишні, 2 г соди, 1 склянка цукру.

Приготування: Видаліть кісточки з вишні, пропустіть через м’ясорубку. Проваріть масу на повільному вогні 40 хвилин. Всипте соду і цукор, продовжуйте варити варення ще 40 хвилин. Розлийте по чистим банкам і закатайте.

Вишня з м’ятою у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 3 гілочки м’яти, 800 г цукру, 5 г лимонної кислоти.

Приготування: Підготовлену вишню засипте цукром і залиште на ніч, щоб з’явився сік. Прокип’ятіть 10 хвилин, додайте дрібно нарізану м’яту і лимонну кислоту, продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Гаряче варення розлийте по банках і закатайте.

Вишня, консервована у власному соку

Інгредієнти: 2 кг вишні, 1200 г цукру, 3 ст. л. лимонного соку.

Приготування: Засипте вишню цукром і залиште на 2-3 години. На повільному вогні проваріть ягоди 5 хвилин і остудіть варення. За годину повторіть дії, варіть 7 хвилин. Втретє додайте лимонний сік, проваріть 10 хвилин, розкладіть по банках і закатайте.

Вишня у власному соку в мультиварці

Інгредієнти: 1 кг вишні, 1200 г цукру.

Приготування: Покладіть вишню і цукор до чаші мультиварки. Виберіть програму «Тушкування» і готуйте 2 години. Після закінчення розкладіть варення до стерилізованих банок і закатайте.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия