Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вперше в Україні! Відкритий відбір координаторів громадських асамблей у Славутичі

Вперше в Україні! Відкритий відбір координаторів громадських асамблей у Славутичі фото

Офіс підтримки громадських ініціатив м. Славутич анонсує на своїй сторінці у Facebook про проведення відбору координаторів для Громадських асамблей у Звягельській та Славутицькій громадах.

Це історична подія для України, оскільки буде впроваджено новий інструмент деліберативної демократії — Громадські асамблеї. Проєкт Ради Європи з громадською участю розпочинає відбір заявок для обрання координаторів, які будуть співпрацювати з командою проєкту, міжнародними експертами та міськими радами для запровадження Громадських асамблей.

Очікується, що на відбір подадуться громадські організації або представники таких організацій, що представляють Звягельську та Славутицьку громади (або Київську та Житомирську області). Обраним кандидатам буде укладено контракти на участь у проєкті, і ця участь триватиме з 1 травня по 10 грудня 2024 року.

Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму до 29 квітня 2024 року (23:59). Громадські асамблеї — це один з найпоширеніших інструментів деліберативної демократії, що вже успішно застосовується у багатьох країнах Європи та світу.

Цей підхід сприяє ближчому зв'язку між громадянами та процесами прийняття рішень, а також сприяє побудові довіри між населенням та публічною владою. Ідеально проведені деліберативні процеси можуть допомогти у вирішенні навіть найскладніших проблем та покращити результати прийнятих політичних рішень.

Запрошуються всі охочі надсилати свої заявки. Деталі та онлайн-форма доступні за цим посиланням.

Фото: Facebook: Офіс підтримки громадських ініціатив м.Славутич

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: