Завантаження ...
Новобудови Києва

Європейський Тиждень Сталої Енергії в Україні цього року проходитиме у Славутичі

Вже стало доброю і, водночас, слушною та необхідною традицією щорічно проводити в Україні Європейський Тиждень Сталої Енергії (ЄТСЕ). Цей комплекс масових заходів покликаний привертати увагу широкої громадськості до проблем ефективного використання енергоресурсів,..

 

Вже стало доброю і, водночас, слушною та необхідною традицією щорічно проводити в Україні Європейський Тиждень Сталої Енергії (ЄТСЕ).

Цей комплекс масових заходів покликаний привертати увагу широкої громадськості до проблем ефективного використання енергоресурсів, необхідності йти у ногу з часом в контексті застосування новітніх технологій та відновних джерел енергії, дбайливого ставлення до довкілля і клімату та збереження природних багатств для наступних поколінь. Насамперед, до проведення Днів та Тижнів сталої енергії заохочуються міста-підписанти Угоди мерів, для яких інформаційні кампанії задля підвищення рівня обізнаності їхніх громад у царині енергоефективності є добровільним обов’язком та щоденною практикою.

Цьогоріч урочиста церемонія відкриття Європейського Тижня Сталої Енергії відбудеться 19 червня у Славутичі. На відкриття заходу завітають представники представники Європейського Союзу в Україні, високопосадовці обласної та міської влади, керівники донорських структур та міжнародних організацій, міські голови українських міст, громадські організації, експерти та консультанти. Співорганізаторами заходів виступить Асоціація «Енергоефективні міста України», Делегація Європейського Союзу в Україні, міжнародні донори та господарі – Славутицька міська рада.

В рамках Тижня-2017 заплановано організувати низку заходів, серед яких: виставка енергоефективного обладнання та енергоощадних технологій, екологічні квести, хакатони, демонстрація тематичних відеороликів, круглі столи, семінари та XI міжнародна конференція Асоціації «Енергоефективні міста України» на тему: «Угода Мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра», яка об’єднує українські міста, що є лідерами у сфері енергоефективності та енергозбереження, для того, щоб обговорити їхній досвід у впровадженні політики сталого енергетичного розвитку, позитивні приклади та реалізовані проекти та почути про міжнародний досвід з реалізації Угоди Мерів.

По всій Україні буде організовано низку заходів, зокрема вуличні просвітницькі події для широкої громадськості, які покажуть досягнення українських міст у реалізації Планів дій зі сталого енергетичного розвитку.

Європейський тиждень сталої енергії – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Тоді до святкувань долучились сотні учасників – як прості громадяни, так і організації та інституції. Відтоді щороку наприкінці червня по всіх Європі проходять заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Вони сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, що пов’язані зі зміною клімату.
Європейський тиждень сталої енергії об’єднає гравців енергетичного сектору та громадськість навколо проблеми енергоефективності та енергозбереження, ефективного та раціонального використання ресурсів та проблеми зміни клімату.

Запрошуємо усіх долучитись до цієї події, організувавши тематичні заходи у вашому місті!

Дізнатися детальніше про історію Європейського тижня сталої енергії можна тут

Ознайомитись із попередньою програмою заходів Європейського тижня сталої енергії у Славутичі можна тут.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: