Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Померла українська співачка та акторка Ніна Матвієнко

Померла українська співачка та акторка Ніна Матвієнко фото
Померла українська співачка та акторка, уродженка Житомирщини, народна артистка України Ніна Матвієнко.
Про це зранку восьмого жовтня повідомила на сторінці в мережі Facebook її донька Тоня Матвієнко.

"Мама померла", — написала вона на своїй Facebook-сторінці.

Ніна Матвієнко народилася 10 жовтня 1947 року в селі Неділище Ємільчинського району Житомирської області. Вона отримала освіту у Потіївці та Коростені, а в 1975 році завершила навчання в Київському університеті.

Упродовж своєї кар'єри Ніна Матвієнко була відомою солісткою вокальної студії при Державному заслуженому українському народному академічному хорі імені Григорія Верьовки в період з 1966 по 1991 роки. Також від 1968 року вона співпрацювала з вокальним тріо "Золоті ключі".

Після 1991 року Ніна Матвієнко стала солісткою Національного ансамблю солістів "Київська камерата" і працювала з різними музичними колективами і хорами.

Співачка отримала численні нагороди і визнання за свою музичну кар'єру, включаючи Державну премію УРСР імені Т.Г. Шевченка та звання Герой України. Вона також була нагороджена орденами Миколи Чудотворця, княгині Ольги третього ступеня і Святого Станіслава четвертого ступеня.

В лютому 2023 року Ніна Матвієнко біля приміщення Житомирського облмуздрамтеатру разом із іншими благодійниками передала військовим 95 бригади три автівки. Гроші на авто збирали під час благодійних концертів, в яких брала участь Ніна Матвієнко та молоді українські артисти.

Смерть Ніни Матвієнко є великою втратою для українського культурного світу. Ніні Матвієнко було 75 років.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: