Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Судді хочуть стартову зарплату для себе у розмірі 50 тисяч на місяць

Про це заявила Голова Ради суддів України Валентина Симоненко в інтерв'ю журналу Корреспондент. «Зараз зарплати починаються від 12 тис. грн ... 12 тис. грн в райцентре Закарпатскоі області і в районному суді Києва - дві великі різниці. Я б сказала, що зарплата судді повинна бути на...

 
Про це заявила Голова Ради суддів України Валентина Симоненко в інтерв'ю журналу Корреспондент.

«Зараз зарплати починаються від 12 тис. грн ... 12 тис. грн в райцентре Закарпатскоі області і в районному суді Києва - дві великі різниці. Я б сказала, що зарплата судді повинна бути на европейском рівні, тому що у нас европейські ціни. (Яке правильне спостереження. Тільки суддям начхати на зарплати простих смертних українців, які теж живуть в Україні і платять за європейськими цінами — редакція ПН).

Думаю, це має бути не менше $ 2 тис., тобто десь 50 тис. грн - це старт для райцентра
», - заявила вона.

При цьому Симоненко підкреслила, що повинен бути жорсткий контроль і жорстке покарання. «Звичайно, покарання можливо лише в разі, якщо МВС працює професійно. І особливо щодо судіві. Тут головними мають бути не політичні гасла, а факти. Судді ж самі юристи. І будь-який прорахунок правоохоронних органів буде використаний на користь цього несумлінного і злочинного судді. Він знає, як це зробити. І це треба розуміти», - додала вона.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: