Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Якщо сьогодні вибори: як змінилася підтримка політичних партій за 2 роки?

Складені соціологами рейтинги політичних партій, попри всю маніпулятивність цього інструменту, як правило, відображають загальну електоральну картину, яку корисно вивчати не лише перед виборами, але й у міжвиборчий період. Так, за даними дослідження Київського міжнародного інституту...

Складені соціологами рейтинги політичних партій, попри всю маніпулятивність цього інструменту, як правило, відображають загальну електоральну картину, яку корисно вивчати не лише перед виборами, але й у міжвиборчий період.

Так, за даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, за останні 2 роки рейтинг правлячої партії, «Блоку Петра Порошенка», суттєво знизився й на 0,9% поступається рівню підтримки «Батьківщини». А між тим, як ми пам’ятаємо, на момент виборів до Верховної Ради рейтинг останньої складав усього 5,7% й вона ледь подолала прохідний бар’єр. Та вже у вересні опитування показали, що за партію Тимошенко готові проголосувати 15,4%.

 

Здебільшого це електорат БПП іта «Народного фронту». За перший готові віддати свої голоси 14,5% виборців, а от другому в разі виборів потрапляння до парламенту не світить узагалі. Укріпив свої позиції «Опозиційний блок», «Самопоміч» дещо втратила, однак на обрання до Верховної Ради все ще могла б розраховувати, як і «Радикальна партія», що за останні 2 роки додала до свого рейтингу більш ніж 2%. Також шанси на потрапляння до парламенту зберігає «Громадянська позиція», чия підтримка з 3,1% зросла до 6%.

Якщо поглянути на регіональну статистику, то майже скрізь можна визначити чітких регіональних лідерів. На заході найбільше підтримують «Самопоміч» (10,4%) та БПП (9%), на сході та півдні – «Опозиційний блок» (11% і 12,4% відповідно), у центрі паритет із невеличкою перевагою в бік «Батьківщини» (5,8%) утримує БПП (4,7%).

 

Ознайомитися з тим, чи відповідають результати соціологічного опитування рівню відповідальності зазначених партій, можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: