Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Допомога американського фонду Славутицькій громаді та результати проєкту «Собаки Чорнобиля»

Допомога американського фонду Славутицькій громаді та результати проєкту «Собаки Чорнобиля» фото

Команда організації Clean Futures Fund (Фонд чистого майбутнього) на початку червня відвідала ЧАЕС та м.Славутич

Про це повідомило Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС».

З 2016 року Clean Futures Fund проводить низку проєктів як на території зони відчуження, так і у громадах, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Одним з проєктів Фонду є «Собаки Чорнобиля», мета якого — шляхом стерилізації собак зменшити їх популяцію природним шляхом, тим самим створити безпечніші умови для працівників ЧАЕС та зони відчуження. Окрім стерилізації усі собаки проходять медичний огляд та вакцинацію. Востаннє ветеринари Фонду чистого майбутнього приїжджали з візитом на майданчик станції у жовтні 2022 року. Тоді за тиждень через руки команди ветеринарів пройшло 130 собак, основна кількість яких проживає поблизу Нового безпечного конфайнменту.

«Ми були дуже раді бачити, що за 7 місяців з моменту нашого останнього візиту на майданчик ЧАЕС взагалі не з’явилося нових цуценят. Це означає, що наша кампанія зі стерилізації у жовтні була надзвичайно успішною. Решта ж собак були здоровими, ми їх вакцинували, дали ліки проти паразитів і все виглядало дуже добре», — коментує візит на ЧАЕС провідний ветеринар Фонду докторка Дженніфер Бетц.

 

Після візиту на майданчик ЧАЕС та у зону відчуження команда фонду працювала у Славутичі, де впродовж 3 днів надавали ветеринарні послуги безпритульним та домашнім тваринам міста.

Також Фонд доставив велику партію препаратів та обладнання для військових аптечок: турнікети, оклюзійні наліпки, декомпресійні голки, складані ноші тощо. Все це було передано до Соціально-психологічного центру міста, який займається підтримкою бійців-славутичан, які зараз воюють на фронті.

Директор Славутицької міської лікарні провів для представників Фонду екскурсію майбутнім реабілітаційним центром під назвою «Human Clinic». У партнерстві з Агентством регіонального розвитку та благодійним фондом «ЧАЕС. Славутич. Розвиток» закупили частину обладнання для облаштування цього реабілітаційного центру.

Окрім цього команда Фонду чистого майбутнього зустрілася з персоналом та передала фінансову допомогу Товариству ветеранів ЧАЕС, пожежній частині міста Славутич, Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та Центру комплексної реабілітації «Благодар», детальніше про цю зустріч читайте за посиланням.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: