Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

40 км протитанкового рову: Наєв про підсилення держкордону на півночі

40 км протитанкового рову: Наєв про підсилення держкордону на півночі фото

ЗСУ створюють усі умови для того, щоб північний державний кордон був повністю непрохідний для противника.

Про це у Telegram повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Ми знаємо, що на територію Білорусі останнім часом прибувають найманці ПВК "Вагнер". Але вже зараз ми реагуємо та створюємо такі умови, щоб державний кордон України був повністю непрохідним для сил противника", — йдеться у дописі Наєва.

Генерал-лейтенант зауважив, що на Чернігівщині тільки на одному з напрямків вирито понад 40 км протитанкового рову. Утворено понад 30 тисяч усіляких мінних пасток для сил противника.

"Якщо вони намагатимуться ступити своїм брудним чоботом на українську землю — їх чекатиме смерть. Ми додатково підсилимо ділянки державного кордону невибуховими та вибуховими загородженнями, які будуть несподіванками для противника", — підкреслив Сергій Наєв.

15 липня українські прикордонники зафіксували прибуття до Білорусі підрозділів найманців з ПВК "Вагнер".

16 липня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що найманці ПВК "Вагнер", які прибули до Білорусі, не становлять загрози для України, але їх можуть використати для дестабілізації на кордонах з Україною чи країнами ЄС.

18 липня моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що літак засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина вчетверте за три тижні сів на військовому аеродромі в Білорусі. Крім того, у країну прибули четверта і п'ята колони автомобілів з "вагнерівцями".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: