Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Для міста Славутич розробили “дорожню карту” зміни громадських просторів

З 27 квітня по 1 травня у місті Славутич в рамках фестивалю кіно і урбаністики “86” відбувся хакатон міських ініціатив “Збери місто”. Протягом чотирьох днів учасники майстерні виявляли характерні для міського простору проблеми та пропонували шляхи їх вирішення.

 
З 27 квітня по 1 травня у місті Славутич в рамках фестивалю кіно і урбаністики “86” відбувся хакатон міських ініціатив “Збери місто”.

Протягом чотирьох днів учасники майстерні виявляли характерні для міського простору проблеми та пропонували шляхи їх вирішення. Так, були запропоновані зміни на Привокзальній та Центральній площах міста, у Центральному міському парку, на пішохідному бульварі з нефункціонуючим фонтаном, а також на території виритого під штучне озеро котловану. Головною тезою усіх команд, які займались публічними просторами, стало твердження, що Славутичу не вистачає місць для проведення вільного часу у колі друзів та інших містян.







Для міської адміністрації була розроблена презентація з зазначення проблем та способів їх вирішення, які запропонували учасники хакатону “Збери місто”.



Крім того, на Центральній площі міста протягом трьох днів учасники під керівництвом майстерні “Пилорама” збирали багатофункціональні меблі. Всього було створено 16 вуличних крісел, які можуть поєднуватись між собою, ставати невеликою двоярусною трибуною чи столами для ярмарки. Партнером майстерні “Збери місто” стало Представництво фонду Гайнріха Бьолля в Україні.

Тарас Кайдан

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: