Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Фільми + місто = фестиваль кіно та урбаністики «86» у Славутичі - Hromadske.ar

Складно уявити гучний міжнародний фестиваль у місті з населенням 25 тисяч, що знаходиться десь посеред лісу? Так, якщо це місто не Славутич, а цей фестиваль не «86». З 30 квітня по 4 травня ІІ Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86» відбувся в місті Славутич.

Складно уявити гучний міжнародний фестиваль у місті з населенням 25 тисяч, що знаходиться десь посеред лісу? Так, якщо це місто не Славутич, а цей фестиваль не «86».

З 30 квітня по 4 травня ІІ Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86» відбувся в місті Славутич.
Цей фестиваль – унікальне явище, адже він відбувається в маленькому містечку і цим самим сприяє розвитку культури та активності місцевих громад, не кажучи вже про відбірні документальні фільми та інші заходи 5-денної програми.

«Місто – це важлива частина нашої програми. Це така тілесна практика для наших гостей. Коли вони можуть пройти місто з одного кінця в інший за 15 хвилин. Славутич розташований у лісі. ЦЕ місто-клумба, що посаджене в ліс. Таких міст в Україні дуже мало. Тож природа Полісся – це теж наша програма. Сосни, птахи свіже повітря… Все це, звичайно, був розрахунок.» - сказав мені співзасновник фестивалю Ілля Гладштейн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: