Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

А ви знали про ці корисності у свого авто?

А ви знали про ці корисності у свого авто? фото

Незважаючи на те, що багато інформацію навкруги, далеко не всі водії знають, які є корисні фішки в залізного друга, а вони в сучасних автомобілях присутні в досить великій кількості. Звичайно, трапляються серед них і відверто безглузді. Однак є й такі, які варто було б запам'ятати кожному. ...

 

Незважаючи на те, що багато інформацію навкруги, далеко не всі водії знають, які є корисні фішки в залізного друга, а вони в сучасних автомобілях присутні в досить великій кількості.

Звичайно, трапляються серед них і відверто безглузді. Однак є й такі, які варто було б запам'ятати кожному. Так про що ж забувають навіть найдосвідченіші 

1. Дистанційна взаємодія з вікнами

Дивно, що про дану «фішку» знають далеко не всі автомобілісти. Проте, відкривати і закривати вікна автомобіля (а в деяких моделях ще й люк на даху) можна за допомогою брелока дистанційного відкривання-закривання дверей. Для цього достатньо лише потримати затиснутою кнопку відмикання або замикання для того, щоб опустити або підняти вікна відповідно.

2. Блокування задніх дверей

Функція, яка точно стане в пригоді всім батькам з маленькими дітьми. Річ у тім, що задні двері автомобіля можна намертво заблокувати, виключивши таким чином їх відкривання зсередини. Все, що потрібно зробити - перевести в інше положення перемикач, який знаходиться на торці кожних дверей. Найчастіше він зроблений або у вигляді тумблера, що повертається викруткою, або у вигляді важеля.

3. Регулювання ременя безпеки

В більшості моделей сучасних автомобілів є можливість регулювати ремінь безпеки по висоті. Ніяких спеціальних інструментів для цього не потрібно. Все робиться простим натисканням пальців і зусиллям руки. Пам'ятайте про те, що ремінь безпеки повинен обтягувати поясну лінію якомога менше. При правильній посадці в крісло і правильному налаштуванні ременя останній повинен проходити через центр плеча.

4. Налаштування дзеркала

Напевно кожен бачив на дзеркалі заднього виду невеликий важіль. Вражаюче, але далеко не всі автомобілісти знають, навіщо він взагалі потрібен. Використовується він для перемикання режимів день-ніч для дзеркала. Натиснувши на важіль, дзеркало змінить свій кут і трохи затемниться. Потрібно це для того, щоб значно скоротити ефект засліплення від автомобілів, які їдуть позаду.

5. Стоянкові вогні

Ще одна проста хитрість, яку чомусь багато хто забуває використовувати. Переведення лівого важеля перемикання поворотів автомобіля в крайнє верхнє положення, допоможе включити стоянкові вогні справа, а в крайнє нижнє положення - зліва. Стоянкові вогні корисні в тій ситуації, коли потрібно запаркувати машину в темний час доби. Світлотехніка при цьому буде працювати в економічному режимі.

6. Сонцезахисний козирок

Наявність сонцезахисного козирка в салоні свого авто помітив кожен водій. Однак, не кожен знає, що його можна не тільки опустити вниз, але теж повернути вбік невеликим зусиллям руки, акуратно вийнявши одну з незакритих наглухо петель невеликим зусиллям. Повертається козирок на 90 градусів.

7. Сервісне положення склоочисників

Навіть в більшості сучасних автомобілів не передбачена штатна здатність підйому склоочисників для очищення снігу і льоду. Однак, можна використовувати «сервісне положення двірників». Для активації функції необхідно після вимкнення двигуна натиснути важіль, що відповідає за двірники і потримати його в украй нижньому положенні. Це дозволить підняти склоочисники вище.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: