Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ворожий корабель «сєрґєй котов» знищено - ГУР

Ворожий корабель «сєрґєй котов» знищено - ГУР фото

Офіційний канал Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram повідомляє, що 5 березня 2024 року спецпідрозділ "Група 13" ГУР МО України здійснив успішну атаку на патрульний корабель Чорноморського флоту Росії під назвою "Сергій Котов".

Ця операція відбулася у співпраці з Військово-Морськими Силами ЗСУ та отримала підтримку Міністерства цифрової трансформації України. Результатом атаки морськими дронами "Magura V5" стало значне пошкодження корми, правого та лівого бортів російського корабля проекту 22160 "Сергій Котов".

Зафіксоване вогневе ураження "Котова" відбулося у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість знищеного корабля оцінюється приблизно у 65 мільйонів доларів.

Частині екіпажу, ймовірно, вдалося евакуюватись. На сухопутну територію викликали щонайменше 10 швидких. Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов.

«Блискуча операція і "Сергій Котов" цього разу вже точно знищений. Полювали на нього не вперше, і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт», — сказав він.

Фото: Офіційний Telegram-канал ГУР МО України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: