Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Російський суд присудив Сенцову 20 років в'язниці, Кольченку - 10 років

Режисерові Олегу Сенцову присуджено 20 років позбавлення волі, активістові Олександру Кольченку - 10 років позбавлення волі. Як повідомляє "Радіо Свобода", на засідання суду акредитувалися представники 90 ЗМІ. У Києві біля посольства Росії відбувається мітинг на підтримку...

 
У російському Ростові-на-Дону суд оголосив вирок українським громадянам Олегу Сенцову та Олександрові Кольченку.

Режисерові Олегу Сенцову присуджено 20 років позбавлення волі, активістові Олександру Кольченку - 10 років позбавлення волі.

Як повідомляє "Радіо Свобода", на засідання суду акредитувалися представники 90 ЗМІ. У Києві біля посольства Росії відбувається мітинг на підтримку Сенцова та Кольченка.

Сторона обвинувачення у дебатах просила у суду покарання для Сенцова – 23 роки суворого режиму, а для Кольченка – 12 років в’язниці. Захист Сенцова заявив про необ’єктивність процесу і попросив суд виправдати підзахисного за всіма статтями обвинувачення.

Президент України Петро Порошенко заявив про несправедливість російського суду. "Згоден зі словами Олега Сенцова - суд окупантів не може бути справедливим за визначенням. Тримайся, Олеже. Прийде час, і ті, хто організував над тобою судилище, самі опиняться на лаві підсудних!", - написав глава держави на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, російський правозахисний центр "Меморіал" нещодавно визнав Сенцова і Кольченка політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: