Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Київський науковець створив унікальний вітряк, на який "полюють" іноземні компанії

Український науковець розробив унікальні вітряки Київський науковець розробив унікальні вітряки, які завдяки незвичній формі виробляють енергію, навіть коли на вулиці майже не дме. Його розробка принесла Україні найпрестижнішу світову премію в галузі альтернативної енергетики

 
Проте в Україні його виробляти поки що ніхто не поспішає.

Український науковець розробив унікальні вітряки Київський науковець розробив унікальні вітряки, які завдяки незвичній формі виробляють енергію, навіть коли на вулиці майже не дме. Його розробка принесла Україні найпрестижнішу світову премію в галузі альтернативної енергетики - "Зеленого Оскара".

Науковець Олексій Оніпко показав ТСН власну розробку: об'ємні спіралі різного діаметра і на різній висоті. Для порівняння він встановив ліворуч звичайний вітряк. Три лопаті пропелера гучно крутяться за сильного вітру, коли ж протяг стихає, зупиняється, а різнокольорові "квітки" продовжили обертатись.
Ефективність власного творіння Оніпко пояснює природною формою. Спіраль ніби закручує вітер у себе. Учений каже, хто був у натовпі, зрозуміє.

Над найефективнішою формою вчений працював десять років. Для тестувань разом із друзями-авіаторами склав посеред кімнати аеродинамічну трубу, яка розганяє вітер до 15 метрів за секунду.

Кілька секунд обертання - і лампочка, яка встановлена на носі вітряка, загоряється.

Після того, як два роки тому він отримав найціннішу винагороду, "Зелений оскар", іноземці почали приїздити в гості. Усіх охочих учений спершу заводить прибудову, де він починав майструвати - разом із трьома онуками та сусідами-ентузіастами.

"Були з Казахстану, з Азербайджану, з Естонії – не кажу вже про європейські країни. От завтра ми очікуємо велику делегацію з Італії, хочуть виробляти. Всі, крім України", - каже вчений.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: