Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні знизили соцнормативи на використання тепла, електрики і газу

Кабмін знизив норми споживання комунальних послуг, які встановлюються державою для розрахунку розміру субсидій для населення. В Україні з 1 травня 2017 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України про зниження соціальних нормативів на використання теплової...

 
Кабмін знизив норми споживання комунальних послуг, які встановлюються державою для розрахунку розміру субсидій для населення.

В Україні з 1 травня 2017 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України про зниження соціальних нормативів на використання теплової енергії, електрики і газу, які встановлюються для розрахунку розміру субсидій для населення.

Згідно опублікованому на сайті уряду постанови, Кабмін переглянув окремі соціальні нормативи з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, соціальні норми споживання газу знижено до 5 кубометрів з 5,5 кубометра на 1 квадратний метр опалювальної площі.

Крім того, знижені нормативи споживання теплової енергії для централізованого теплопостачання абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку: до 0,0431 Гкал з 0,0548 Гкал на 1 квадратний метр опалювальної площі в місяць в опалювальний період, а також електричної енергії для індивідуального опалення: до 51 кВт-год з 65 кВт-год на 1 квадратний метр опалювальної площі в місяць в опалювальний період.

Раніше, Кабінет міністрів 27 квітня 2016 року змінив норми споживання комунальних послуг, які встановлюються державою для розрахунку розміру субсидій для населення.

Це рішення було ухвалене з метою приведення норм споживання комунальних послуг до реальних обсягів споживання.

Застосовувати встановлюються державою норми споживання почали в 2014 році післяухвалення постанови №409, що дозволило полегшити громадянам отримання субсидій, оскільки їм більше не потрібно отримувати довідки про рівень споживання у постачальників комунальних послуг.

Постанова №409 встановлює соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами для громадян, які відповідно до законодавства отримують субсидію на їх оплату. До них належать норми споживання газу, електричної або теплової енергії в розрахунку на 1 квадратний метр житла для централізованого та індивідуального опалення.

Також мова йде про користування послугами з централізованого постачання холодної та гарячої води, а також водовідведення, для яких встановлюються норми обсягів на одну людину в місяць. Відповідні норми застосовуються для користування газом, електроенергією та для вивезення відходів.

Раніше повідомлялося, що в Україні з 1 серпня введуть абонплату за опалення.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко запевнив, що раніше тарифи на комуналку підвищуватися не будуть.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: