Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Заява Всукраїнських чорнобильських организацій про початок загальнонаукраїнської бестрокової акції протесту

Останнім часом владою завдано нищівного удару по системі соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, сумнозвісним Законом №76 позбавлено будь-якого захисту кілька сотень тисяч постраждалих, у тому числі дітей, фактично...

 

Міністру соціальної
політики України
Розенку П.В.


Шановний Павле Валерійовичу !

Останнім часом владою завдано нищівного удару по системі соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Зокрема, сумнозвісним Законом №76 позбавлено будь-якого захисту кілька сотень тисяч постраждалих, у тому числі дітей, фактично беззахисними залишилися учасники ліквідації аварії Чорнобильській АЕС. Інваліди-ліквідатори не можуть придбати життєво необхідні ліки за свої жалюгідні пенсії, які не лише не проіндексовані відповідно зростання вартості життя, але ще й оподатковуються.

Серед українських чорнобильців дедалі більше утверджується думка, що органи влади саме за рахунок цієї категорії громадян намагаються латати бюджетні дірки, цинічно ігноруючи той беззаперечний факт, що завдяки подвигу ліквідаторів є сьогодні Україна, є Європа і, зрештою, живуть і процвітають особи, яких український народ наділив владними повноваженнями.

Більшість інвалідів і ліквідаторів страждають сьогодні від цілої низки важких захворювань, вони щоденно виборюють своє право на життя. Але складається таке враження, що влада такими своїми діями свідомо намагається якомога скоріше позбутися інвалідів, ліквідаторів, дітей, інших категорій потерпілих, сповідуючи людожерницький принцип: «немає чорнобильців – немає і проблем з іх соціальним захистом».

Ми неодноразово зверталися до Вас, до Прем’єр-міністра України і до Президента України, прагнучи донести до можновладців найболючіші проблеми чорнобильців і наше бачення щодо шляхів їх вирішення. Ми також надсилали свої пропозиції до 30-х роковин Чорнобильської трагедії. Нажаль, на жодне з наших звернень ми не отримали конкретної відповіді. Влада вперто не хоче іти на діалог з рятувальниками України.

Зважаючи на це, ми інформуємо Вас про те, що керівними органами наших громадських організацій прийнято рішення розпочати з 20 серпня 2015 року загальноукраїнську безстрокову акцію протесту біля будівель органів державної влади. Ми змусимо владу почути нас і повернутися обличчям до двох мільйонів українських чорнобильців.

Президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів об'єднання «Союз Чорнобиль України» Березін В.О.
Голова Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів Колядін А.Ф.

Голова правління ВГО «Всеукраїнське ветеранів Чорнобиля Проскурін В.С.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: