Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Підписано грантову угоду для реалізації проекту «Створення Офісу підтримки громадських ініціатив в м. Славутичі»

1-2 березня 2017 року Славутицький міський голова Юрій Фомічев взяв участь робочій зустрічі «Місцеві ініціативи з етики управління та прозорості» в рамках тематичної програми «Зміцнення інституційних основ місцевого самоврядування» у м. Страсбурзі (Франція). Ця ініціатива є...

 

1-2 березня 2017 року Славутицький міський голова Юрій Фомічев взяв участь робочій зустрічі «Місцеві ініціативи з етики управління та прозорості» в рамках тематичної програми «Зміцнення інституційних основ місцевого самоврядування» у м. Страсбурзі (Франція).

Ця ініціатива є частиною програмної співпраці (PCF) Європейського Cоюзу та Ради Європи на 2015-2017 роки в країнах Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Україна і Білорусія). Дана програма реалізується Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи (Конгрес) спільно з Генеральним директоратом з питань демократії.

Під час зустрічі відбулася церемонія підписання контракту про надання виконавчому комітету Славутицької міської ради гранту для реалізації проекту «Створення Офісу підтримки громадських ініціатив в м. Славутичі» на загальну суму 18 тис. євро.

Метою проекту є створення механізму взаємодії між органами місцевого самоврядування та громадськістю для поліпшення транспарентності щодо виконання етичних норм і контролю діючих етичних стандартів. Створення Офісу підтримки громадських ініціатив як управлінське рішення муніципалітету дозволить продемонструвати громадським організаціям готовність влади до діалогу та виконання етичних норм. Одним з основних завдань Офісу буде ребрендинг «Кодексу етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади», що був схвалений у 2007 році, шляхом його доопрацювання та внесення змін з урахуванням думки громадськості; а також створення організаційно-технічних умов для роботи постійно діючих громадських експертних груп (освіта, медицина, комунальне господарство тощо) щодо виконання етичних норм і контролю діючих етичних стандартів.

Цільовою аудиторією проекту є державні службовці, депутати міської ради, громадські організації, громадські активісти, члени Громадської ради про виконавчому комітеті, Громадської ради з розвитку міста, учні-члени молодіжних та дитячих самоврядних організацій (у т.ч. Молодіжна рада «Майбутнє Славутича»), що візьмуть участь у заходах навчальної програми «Дотримуємося Кодексу етики», у роботі постійно діючих громадських експертних груп тощо.

Основним координатором проекту у місті Славутичі буде Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради.

Довідково. У листопаді 2016 року Конгрес оголосив конкурс серед місцевих властей Вірменії, Грузії, Молдови та України на «Місцеві ініціативи з етики управління та прозорості». В рамках конкурсу були також організовані інформаційні сесії в кожній з країн, в тісній співпраці з національними асоціаціями місцевих та регіональних органів влади. За підсумками конкурсу, оцінювальна комісія, у складі якої були міжнародні та національні експерти в області етики і місцевого самоврядування, а також представники Конгресу, були відібрані 12 проектних пропозицій, серед яких й місто Славутич. Дані ініціативи, що відображають досвід накопичений в рамках програми, спрямовані на зміцнення прозорості та підзвітності місцевих органів влади в країнах-учасницях, а також на збільшення громадської участі в процесі прийняття рішення на місцевому рівні.



 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: