Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Інтелектуальні змагання обласного рівня свідчать про якісну освіту у місті Славутичі

Щороку протягом січня-лютого проходить ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Цьогоріч у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяли участь 41 учень 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Щороку протягом січня-лютого проходить ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Цьогоріч у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад взяли участь 41 учень 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста. При чому 12 з них брали участь у 2-4 олімпіадах з різних предметів. Загалом 32 перемоги вибороли на ІІІ етапі олімпіад учні Славутича, якісний показник виступу складає 54%, що на 2% вище минулорічного показника. Учні Славутича мають призові місця з 14 базових дисциплін з 18. Високий рівень знань на обласному етапі олімпіад учні показали з хімії, астрономії, біології, географії, правознавства, англійської мови, образотворчого мистецтва. Лідируючі позиції серед переможців посідають ліцеїсти. Так, учениця 9 (23) класу(групи) Куліш Софія має призові місця з української мови та літератури, хімії, біології, правознавства, по 2 перемоги здобули учні Славутицького ліцею Бабич Катерина, Січко Надія, Сай Аліна, Іванова Анастасія, Жеребнов Павло, Олексенко Артем, Салтиков Ілля.



Учні-переможці обласних інтелектуальних змагань зі своїми наставниками



Учні-переможці обласного конкурсу-захисту МАН та їх наукові керівники

З метою формування вмінь та навичок здійснення науково-дослідницької та експериментальної роботи учні Славутича щороку залучаються до написання робіт у Малій академії наук учнівської молоді. Цей навчальний рік не став винятком. 7 учнів 9-11 класів захищали свої дослідження на ІІ(обласному) етапі конкурсу-захисту, з них 5 вибороли призові місця, якість виступу складає 71%. Перемогу здобув учень Славутицького ліцею Ладижев Єгор, що презентував науково-дослідницьку роботу з теми «Біотехнологічна утилізація органічних відходів: проблеми та перспективи» у відділенні Екології та аграрних наук, секція «Охорона довкілля та раціональне природокористування». У березні Єгор буде захищати Київську область на Всеукраїнському етапі конкурсу. ІІ місця вибороли Куліш Софія, учениця ліцею, та Становий Олексій, учень 10 класу Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2; ІІІ місця посіли ліцеїсти Петренко Яна та Куц Анна.

Учні Славутича традиційно беруть участь в інших творчих інтелектуальних конкурсах та змаганнях міжнародного, обласного рівнів. 11 школярів цього року стали учасниками різних конкурсів, 5 з них здобули перемогу, якість виступу складає 45,5%. Так, друге місце на обласному етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика посіла Макарчук Юлія, учениця 8 класу Славутицького ліцею; третє місце на обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка виборола Орел Ангеліна, учениця 7-А класу Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3; перше місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, у номінації «Історія України та державотворення» посів Война-Кім Микита, учень 11-Б класу Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1; другі місця у обласному конкурсі «Топоніміка й історія освіти рідного краю» посіли Куц Анна, учениця Славутицького ліцею, та Півункова Кристина, учениця Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Звісно, що успішна участь учнів у змаганнях – це результат спільної роботи школяра та учителя впродовж усього навчального року. 22 досвідчені педагоги загальноосвітніх навчальних закладів готували учнів до олімпіад та конкурсів. Серед них учитель хімії Микитенко І.В. – 4 переможці, директор ліцею Нечай Т.О., учителі біології Артем’єва І.В., Рафаловська Н.О., географії Живець Ю.О., фізики та астрономії Тараброва С.М. – по 3 переможці, учитель англійської мови Соловйова Н.С., правознавства Зінченко В.А., української мови та літератури Бондаренко Л.В., Щеголькова Т.М., історії Курач Л.С., зарубіжної літератури Рак Г.О. – по 2 переможці.

Результати обласних інтелектуальних змагань свідчать про належний рівень організації роботи з обдарованими дітьми, що проводиться педагогами міста.
Цьому сприяє і поповнення матеріально-технічної бази навчальних закладів необхідним обладнанням та устаткуванням.

Сподіваємося, що досвід, здобутий школярами у процесі підготовки та участі у олімпіадах та конкурсах, стане важливим чинником успішної майбутньої соціалізації учнів у різних сферах суспільного життя.

Завідувач міського методичного центру Бардакова Н.О.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: