Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Жорстоке побиття групою підлітків двох дівчат. Одні б'ють - інші свистять та знімають відео

Серед білого дня на подвір’ї багатоповерхівок група підлітків влаштувала розправу над дівчинкою, не боячись застосовувати фізичну силу. Власні дії ще й за фільмували. Врятувала дівчинку жінка. Вона з криками вибігла з під’їзду та кинулася в натовп, погрожуючи поліцією. Сама ж постраждала каже...

Серед білого дня на подвір’ї багатоповерхівок група підлітків влаштувала розправу над дівчинкою, не боячись застосовувати фізичну силу. Власні дії ще й за фільмували.



Врятувала дівчинку жінка. Вона з криками вибігла з під’їзду та кинулася в натовп, погрожуючи поліцією.

Сама ж постраждала каже, мало що пам’ятає з того дня.

«Стою одна, а проти мене чоловік 60, і що мені робити – не знаю. Захиститися я не могла, бо проти мене було багато народу. Деякі позалазили на гаражі та сиділи дивилися, аплодували, свистіли та ще й вигукували: «Маша, молодець!», - розповідає потерпіла.

В той вечір вона потрапила у коло знущань не сама, дісталося і її подрузі Юлії. Традиційна підліткова сутичка, коли більшість проти меншості, закінчилася лікарнею.

Поліна, постраждала: «Підійшла Настя та Маша з питанням, чи є у Юлі телефон. Юля дивлячись, що поруч велика компанія та зі страху, що у неї відберуть телефон, сказала що телефону немає. Я ж це підтвердила. Та телефон раптом задзвонив і вони зрозуміли, що Юлія набрехала і телефон у неї є».

Дівчина запевняє, що особисто вона не знайома з нападницями і до кінця не розуміє чому виник конфлікт. Припускає, що можливо якісь сутички раніше траплялися з ними у її подруги. Та остання навіть до поліції не звернулася. Хоча саме вона стала першою жертвою знущань.

Поліна: «У Юлі сине половина обличчя. Та через те, що їй погрожували, вона сказала матері, що вдарилася об двері і ніякої заяви до поліції писати не буде».

Вже згодом помітили і Поліну. Не цураючись нецензурної лексики та стусанів, вони вчинили розправу і над нею.

Поліна: «Мені навіть підпалювали волосся».

Днем раніше, особи цієї компанії відлупцювали хлопця Поліни. Хоча там, запевняє, все зрозуміло – ревнощі. Одна з дівчат ворожої компанії змусила свого хлопця приревнувати до Максима – бойфренда постраждалої.

Поліна: «У нього вуха всі були в крові, навіть аж налиті кров’ю. На потилиці також кров була. Його ногами лупцювали по голові та по спині».

І лише сутичка дівчат закінчилася заявою в поліцію.

Мати Поліни Валентини Малоштан не може підібрати слів, розказуючи про знущання над рідною дитиною. Саме вона виклала в соцмережі відео з побиттям, адже представники підліткової компанії продовжують писати погрози, що якщо заяву дівчина не забере, то вони продовжать свої знущання.

Єдина з дівчат, зафіксованих на відео, наступного дня вже зателефонувала та запропонувала допомогу. Та чи може це виправдати недитячу та навіть нелюдську жорстокість.

Наталія Човпило, прес-офіцерка Чернігівської поліції: «Наразі відомості за даним фактом внесені в єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення осіб причетних до скоєного, а також щодо встановлення свідків та очевидців даного кримінального правопорушення».

* * *

Поліція Чернігова встановила особи всіх учасників побиття 15-річної місцевої школярки, скоєного її ровесниками на вулиці обласного центру.
Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції проводиться розслідування за фактами спричинення тілесних ушкоджень 15-річній чернігівській школярці. Процес побиття дівчини знайшов відображення у відеоматеріалах, розміщених у соцмережах очевидцями бійки, та в подальшому розтиражованих численними Інтернет-ресурсами.
Поліція встановила всіх дійових осіб даного правопорушення. Вони опитані, згідно з чинним законодавством, у присутності педагогів та батьків.
Наразі проводяться необхідні слідчі дії, призначено ряд експертиз. Вищеназвані відеозаписи також приєднані до матеріалів кримінального провадження.
Хід розслідування перебуває на особистому контролі керівництва Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та обласної прокуратури. Винні будуть притягнуті до відповідальності згідно із законом.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Сюжет телеканалу «Дитинець»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: